Algemene Voorwaarden

Toepassingsgebied

Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod, elke offerte en elke tot stand gekomen overeenkomst met betrekking tot producten en/of diensten aangeboden door Janna Heyerick, De Fotoschuur Academy.

Intellectuele eigendom

Alle rechten op de aangeleverde foto’s, digitale producten of andere afgeleide producten blijven steeds eigendom van Janna Heyerick. Aangeleverde foto’s of andere afgeleide producten zijn uitsluitend bedoeld voor privégebruik en mogen op geen enkele manier, zelfs niet gedeeltelijk, worden gereproduceerd, gepubliceerd of bewerkt zonder uitdrukkelijke, voorafgaande en schriftelijke toestemming van Janna Heyerick. Je krijgt dus een niet-exclusief en niet-overdraagbaar gebruiksrecht op de aangekochte producten of diensten. De vergoeding voor het toegekende gebruiksrecht zit steeds inbegrepen in de prijs.

Deze website, logo’s, teksten, foto’s, namen en in het algemeen de communicatie zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten die bij Janna Heyerick. 

Digitale producten uit de webshop

Bij aankoop van een cursus, krijg je het recht de cursus te gebruiken, maar wordt je zelf geen eigenaar van de cursus.

Het is verboden om te kopiëren, aan te passen, te verspreiden, te verkopen, zonder toestemming van Janna Heyerick.

Totstandkoming

Cursus:

Meteen na de aankoop van de cursus, krijg je toegang aan de digitale leeromgeving. Janna Heyerick kan niet garanderen dat de klant op ieder moment en op iedere locatie toegang heeft tot de cursus.

Coachingstraject:

Als er geen aanvaardingstermijn is medegedeeld, vervalt het aanbod na 14 kalenderdagen. Een aanbod/offerte moet steeds schriftelijk worden bevestigd.

Bij acceptatie van het aanbod, ga je automatisch akkoord met deze algemene voorwaarden. De datum is pas definitief bij acceptatie van het aanbod.

Janna Heyerick kan zich niet aan het aanbod houden als het aanbod een kennelijke vergissing of schrijffout bevat.

Prijs en betaling

De geleverde prestaties en diensten zijn een inspanningsverbintenis, geen resultaatsverbintenis.

De vermelde prijzen op deze website zijn exclusief btw. Prijzen kunnen op elk moment worden aangepast. Janna Heyerick heeft het recht de vergoeding op eng moment aan te passen. Als zij dat doet binnen drie maanden na het aangaan van de overeenkomst, mag de klant de overeenkomst ontbinden.

Facturen moeten binnen 14 kalenderdagen betaald zijn, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.

Voor iedere vertraging in de betaling is de klant vanaf de vervaldag van de factuur van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling een verwijlintrest verschuldigd van 8% per jaar verschuldigd per begonnen maand waarbij elke begonnen maand geldt als een volledige maand en zulks onverminderd eventuele schadevergoeding en kosten. Eveneens is van rechtswege en zonder voorafgaande ingebrekestelling een forfaitaire vergoeding verschuldigd ten belope van 10% van het factuurbedrag met een minimum van 250 euro als schadebeding, dit zonder voorafgaande ingebrekestelling en bovenop de hoofdsom, de verwijlinteresten, onverminderd het recht op vergoeding van de werkelijke schade indien deze meer bedraagt.. Dit schadebeding doet geen afbreuk aan de verplichting de bedongen verwijlintresten te betalen.

Betwistingen dienen binnen de vijf werkdagen na verzending van de factuur per aangetekend schrijven aan Janna Heyerick kenbaar gemaakt te worden op straffe van onontvankelijkheid. 

 

Cursus:

Betalingsmogelijkheden in de webshop: Bancontact, iDeal, Sofort.

Heb je problemen bij het aankopen en/of downloaden van jouw digitaal product, contacteer dan hallo@defotoschuur.be

Toegang tot de cursus krijg je na ontvangst van de volledige betaling.

Coachingstraject:

De overeenkomst geldt voor een bepaalde tijd, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.

Een coachingstraject wordt in termijnen betaald, die worden duidelijk op voorhand gecommuniceerd. Janna Heyerick kan de overeenkomst opschorten tot de volgende betaling is voldaan. De eerstvolgende sessie kan niet worden gestart voordat het volgende deel van de betaling is voldaan.

Hetgeen buiten het aanbod wordt geleverd, wordt beschouwd als meerwerk en wordt als zodanig gefactureerd

Aankoopvoorwaarden webshop

Als je een digitaal product koopt uit de shop, zoals een preset, cursus of andere, doe je dat volgens de volgende voorwaarden:

  1. Je hebt door jou gekozen product zorgvuldig overwogen. Kan je het gebruiken op jouw smartphone of desktop? Heb je de juiste software?
  2. Elke aankoop is definitief
  3. Je kan jouw voltooide aankoop niet annuleren. Lees hierover zeker eens het terugbetaal- en retourneringsbeleid
  4. Eens je een aankoop hebt gedaan en je de download hebt voltooid, krijg je het recht om het digitaal product te gebruiken, maar je wordt geen eigenaar
  5. Janna Heyerick blijft eigenaar van het digitaal product
  6. Janna Heyerick kan toegang krijgen tot persoonsgegevens, mocht het nodig zijn bij problemen met de download of de aankoop. Geen zorgen, jouw gegevens zijn veilig. Lees hierover zeker eens de privacyverklaring.

Informatieverstrekking

De geleverde prestaties en diensten zijn een inspanningsverbintenis, geen resultaatsverbintenis. Janna Heyerick is niet verantwoordelijk voor het niet behalen van het resultaat dat de klant beoogde met de aankoop van een cursus en/of aangaan van een coachingstraject. De klant blijft verantwoordelijk voor het toepassen en uitvoeren van de opgedane kennis.

Janna Heyerick stelt alle relevante en nodige informatie ter beschikking. Janna Heyerick heeft het recht de inhoud van de cursus uit te breiden, te beperken of aan te passen.

Janna Heyerick staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de ter beschikking gestelde gegevens. De klant zal die gegevens vertrouwelijk behandelen.

Janna Heyerick is niet verantwoordelijk voor schade die ontstaat door het niet voldoen wat in deze algemene voorwaarden vermeld staat.

Stelt de klant niet of niet tijdig de verlangde informatie en/of gegevens beschikbaar, en loopt daardoor de uitvoering van de opdracht vertraging op, dan komen de daaruit voortvloeiende extra kosten voor rekening van de klant.

    Uitvoering

     Janna Heyerick voert de opdracht naar beste inzicht en vermogen uit. Zij is niet aansprakelijk voor het niet bereiken van het resultaat dat klant beoogde.

    Tijdens het coachingstraject moet de klant erkennen dat resultaat niet direct zichtbaar zal zijn en mede afhankelijk is van inzet van de klant, naast andere factoren in zijn bedrijf.

    De klant neemt volledige verantwoordelijkheid in keuzes en beslissingen. Janna Heyerick zal nooit verplichten om iets te doen.

    Janna Heyerick mag derden inschakelen bij de uitvoering van de overeenkomst.

    De klant kan geplande coachingssessies tot 24u op voorhand verplaatsen. Bij annulering binnen 24u komt de sessie te vervallen. De klant wordt verwacht tijdig aanwezig te zijn op afspraken, indien de klant te laat komt, komt de tijd te vervallen. 

    Wijziging of annulering

    Janna Heyerick is bevoegd de overeenkomst te beëindigen als er nieuwe feiten of omstandigheden zich voordoen, waardoor er een verstoring van de vertrouwensrelatie ontstaat. Janna Heyerick kan daarvoor een schadevergoeding vragen.

    In geval van overmacht is Janna Heyerick niet wettelijk verplicht de afspraken na te komen. In dat geval kan ik de verplichtingen opschorten en dat voor zolang de overmacht duurt, ofwel de gemaakte overeenkomst definitief ontbinden.

    Overmacht is elke omstandigheid buiten mijn wil en controle, waardoor de nakoming van mijn verplichtingen geheel of gedeeltelijk verhinderd zijn. Daaronder vallen onder meer, maar niet beperkt tot: ziekte, overlijden, stakingen, onverwachte files, ongevallen op de Europese wegen, brand, bedrijfsstoringen, energiestoringen, storingen in een (telecommunicatie-) netwerk of verbinding of gebruikte communicatiesystemen en/of het op enig moment niet beschikbaar zijn van de website, niet of niet-tijdige levering van toeleveranciers of andere ingeschakelde derden, …

    Annulering door de klant is alleen schriftelijk mogelijk, en onder deze regels: bij annulering tot twee weken voor een eerste sessie is 50% van het bedrag op de offerte opeisbaar, bij annulering minder dan twee weken voor aanvang is de klant 60% van het bedrag verschuldigd.

    Indien de klant het coachingstraject niet verder wenst af te werken, volgt er overleg over de motivatie achter die beslissing. Bij overeenkomst door beide partijen om de samenwerking stop te zetten, betaalt de klant 50% van het verder openstaande bedrag.

    Janna Heyerick heeft altijd het recht een deel van de overeenkomst te annuleren in geval van seksuele intimidatie, pesterijen, geweld, bedreigingen of ander ongewenst gedrag door de klant. Als daardoor de werkzaamheden niet worden voltooid, krijgt de klant geen terugbetaling van het reeds betaalde bedrag.

    De klant is verplicht klachten over offertes, facturen en/of geleverde diensten en producten binnen 14 kalenderdagen na het ontstaan van de klacht schriftelijk kenbaar te maken aan Janna Heyerick. Indien de melding later gebeurt, heeft de klant geen absoluut recht tot herstel, vervanging of schadeloosstelling.

    Terugbetaal- en retourneringsbeleid

    Items uit de shop, zijnde presets, cursussen en andere producten naast de dienstverlening fotoshoots, zijn digitale producten. Gezien de aard van het product is een terugbetaling niet mogelijk en is er dus geen herroepingsrecht.

    Is de download nog niet gestart en heb je de downloadlink niet gebruikt, kan je wel een aanvraag doen voor een terugbetaling. Doe dat binnen 14 dagen na aankoop via hallo@defotoschuur.be.

    Als je een preset uit de shop aankoopt, bevestig je dat je daarvoor de juiste software hebt of gaat gebruiken: de gratis Ligthroom-app voor smartphones (Apple en Android), of het betalende programma Lightroom voor desktop.

    Aansprakelijkheid en schade

    Janna Heyerick is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit deze overeenkomst, tenzij de schade opzettelijk of met grove schuld is veroorzaakt.

    Janna Heyerick is niet aansprakelijk voor schade ontstaan doordat zij onjuiste of onvolledige gegevens ontving van de klant.

    De klant is zelf verantwoordelijk voor het maken van een back-up van de digitaal aangeleverde bestanden.

    Indien door de klant schade wordt toegebracht aan apparatuur, vergoedt de klant de vervangingswaarde.

    Vertrouwelijkheid en privacy

    Janna Heyerick is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens en verwerken die conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens verwijs ik je graag door naar de privacyverklaring.

    Beide partijen zijn gehouden tot geheimhouding van alle persoonlijke informatie die zij in het kader van de overeenkomst hebben verkregen. 

    Bevoegdheid en toepasselijk recht

    Het Belgische recht is van toepassing op alle geschillen die verband houden met of die voortvloeien uit de aanbiedingen en/of overeenkomsten. In geval van geschillen of betwisting zijn enkel de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement van mijn hoofdverblijfplaats bevoegd.

    Laatst bijgewerkt: januari 2024

    Heb je vragen? Contacteer me via hallo@defotoschuur.be

    De Fotoschuur Academy
    Schuurstraat 106
    9040 Sint-Amandsberg, Gent

    BTW BE 0748.375.982.